DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Comisia Europeana saluta printr-un comunicat oficial faptul ca Romania a depus Planul National de Redresare si Rezilienta si ca, prin initiativele propuse, sunt atinse toate cele sapte sectoare emblematice ale politicilor UE (flagship areas), informeaza marti Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE).

Potrivit sursei citate, planul include masuri privind transportul durabil, educatia, asistenta medicala, renovarea cladirilor si digitalizarea administratiei publice. Proiectele din Plan acopera intreaga durata de functionare a Facilitatii de Redresare si Rezilienta (FRR) pana in anul 2026, se arata in comunicatul CE.

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat in social media depunerea PNRR de catre Romania.

„Am primit Planul de Redresare si Rezilienta al Romaniei. Acesta include reforme si investitii pentru a sprijini tranzitia ecologica si digitala, cresterea inteligenta, sanatatea si rezilienta si politici pentru urmatoarea generatie. #NexGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai ecologic si mai durabil in Romania”, a spus Ursula von der Leyen.

La randul sau, vicepresedintele Comisiei Europene si comisar european pentru comert, Valdis Dombroskis, a apreciat efortul Romaniei, spune MIPE.

„Felicitari Romaniei pentru depunerea Planului de Redresare si Rezistenta. PNRR ne va ajuta sa iesim mai puternici din criza, va face economiile si societatile UE mai durabile si mai rezistente, va sprijini tranzitiile verzi si digitale”, a aratat Dombroskis, citat de Agerpres.

In urmatoarea perioada, Comisia Europeana va evalua Planul Romaniei in baza celor 11 criterii stabilite de Regulament.

PSD, prin Marcel Ciolacu, a sustinut ca guvernul a trimis „prostii” la Bruxelles. „In Romania nimeni nu a vazut nicio pagina. Guvernul a tinut planul la secret pentru ca vrea sa dea cele 2 miliarde de euro pentru firmele de casa si pentru consultanti. Nu veti reusi. Vom lupta ca banii europeni sa ajunga la romani, nu la clientela voastra politica. Sezonul la schi s-a incheiat, ii transmit lui Iohannis sa citeasca prostiile lui Citu si Barna din PNRR, sa incetam sa ne mai faca de ras la Bruxelles”, spunea Ciolacu in urma cu o saptamana.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *