DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, miercuri, la Targu-Mures, ca Romania a ajuns „ciuma Europei” pentru ca regulile nu sunt respectate.

”Traim un moment dificil. Cum am ajuns ciuma Europei? Am ajuns ciuma Europei nerespectand regulile si instigand la nerespectarea lor”, le-a spus Tataru jurnalistilor.

„Atata timp cat avem aceste curente negationiste, cat avem acea bagatelizare a celor trei, patru luni pe care le-am trecut impreuna si in care toata lumea a respectat niste reguli, va fi destul de greu. Ramane ca noi la nivelul nostru, ca minister al Sanatatii sa aducem in imagine tot timpul ce se intampla si care este aceasta fata adevarata a infectiei cu coronavirus. Traim un moment dificil. Daca era sa fim numai noi, spuneam ca suntem subiectivi. Dar cand ne uitam in toata Europa si in toata lumea nu avem cum sa fim subiectivi. Altii sunt obiectivi cu noi si ati vazut ca au niste reguli pe care ni le-au impus”, a subliniat Tataru.

Deputatul PSD Catalin Radulescu, poreclit ”Mitraliera”, a fost amendat marti in Bucuresti de Politie pentru ca a refuzat sa poarte masca de protectie intr-o benzinarie.

Radulescu a declarat ca este demnitar, sustinand ca astfel este scutit de la purtarea mastii, si l-a jignit pe politistul care l-a amendat. El i-a fluturat apoi politistului in fata legitimatia de parlamentar.

Radulescu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru ca nu a purtat masca si inca 500 de lei pentru ca l-a jignit pe politist.

„In data de 17.07.2020, politist din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Brigada Rutiera, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a fost sesizat de catre un cetatean cu privire la faptul ca doua persoane, barbat si femeie, ce se aflau in interiorul unui spatiu comercial, nu poarta masca de protectie.

Politistul s-a deplasat la locatie si a solicitat celor doua persoane sa isi fixeze corespunzator masca. Femeia s-a conformat solicitarii, dar barbatul a refuzat. La momentul in care i s-a adus la cunostinta ca va fi sanctionat contraventional a adresat cuvinte si expresii jignitoare.

Barbatul a fost sanctionat contraventional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, precum si Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, anunta Politia Capitalei.

Un incident similar a fost provocat recent de alti doi deputati PSD, Adrian Solomon si Irinel Stativa, intr-o saormerie din Bucuresti. Si ei au refuzat sa poarte masca de protectie si i-au jignit pe politistii veniti la fata locului.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *