DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Fostul ministrul al sanatatii Vlad Voiculescu a dezvaluit saptamana aceasta, dupa ce a fost inlaturat din functie, cu ce probleme s-a confruntat.

Cum tot i s-a cerut sa dea exemple de mafia cu care s-a luptat, Voiculescu a aratat ca, de exemplu, in minister exista un functionar care nu face nimic altceva decat sa transmita informatii catre PSD.

Voiculescu a spus ca respectivul personaj era acolo si in primul sau mandat din 2016 si ca acum i-a cerut de 7 ori lui Florin Citu sa-l ia din minister, dar ca nu s-a intamplat nimic.

”Am facut 7 cereri catre premierul Citu ca sa-mi mute un inalt functionar public din minister, care nu facea nimic, doar se ocupa sa transmita toate informatiile catre Liviu Dragnea. Acest inalt functionar public a fost in primul meu mandat la Sanatate si l-am gasit si acum. Am mai vorbit de zece ori cu el despre asta. Domnul Citu mi-a promis mereu ca-l muta, dar nu a facut-o niciodata”, a declarat Voiculescu la Digi24.

El a prezentat si un document care atesta aceste cereri repetate. Jurnalista Carmen Dumitrescu a intrat in posesia documentelor si a vazut si care este numele pentru care Voiculescu a facut cererile.

Este vorba de Danut Cristian Popa, care este secretar general adjunct al Ministerului Sanatatii.

Oameni noi”/Azi, turnătorul la Securitate înfipt la vârful Ministerului  Sănătății

Potrivit Investigatoria, Voiculescu nu a exagerat cand l-a numit securist. Datele CNSAS arata ca Popa a fost recrutat de vechea Securitate in 1982 pentru supravegherea operativa a unui cetatean strain, coleg de facultate. Numele sau conspirativ era „Pana”.

Cum a ajuns el intr-o asemenea functie la Ministerul Sanatatii este un mister, avand in vedere ca inainte s-a ocupat de sport. Mai exact, el a fost secretar general adjunct al Ministerului Tineretului si Sportului, sef de cabinet al presedintelui CS Dinamo Bucuresti si secretar general al Federatiei Romane de Tir Sportiv.

Iar declaratia de avere arata ca Popa a fost si presedinte al Consiliul de Administratie al Unifarm, afacere pe care Voiculescu a mentionat-o in discursul sau de final de mandat ca pe unul dintre cele mai mari jafuri ale acestei pandemii in Romania, aratand cu degetul spre PNL.

Potrivit declaratiei de avere din anul 2020, Popa castiga 138.142 de lei de la Ministerul Sanatatii, in calitatea sa de secretar general adjunct al institutiei, dar si 82.788 lei de la Unifarm.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *