DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Ministrul sanatatii, Vlad Voiculescu, a solicitat duminica retelelor de spitale MAI, SRI, MApN, al Transporturilor o implicare mai puternica in gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Solicitam o implicare mai puternica a retelelor de spitale MAI, SRI, MApN, al Transporturilor, si suntem siguri ca vom primi ajutor. De altfel, o buna parte dintre ei s-au implicat deja cat se poate de serios in gestionarea acestei pandemii”, a afirmat Voiculescu, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a cerut, de asemenea, „spitalelor de cronici” sa se implice mai mult in tratarea pacientilor non-COVID.

„Anumite spitale de cronici, asa numite spitale de cronici, spitale care desi au baza materiala si resursa umana pentru a oferi ingrijire urgentelor nu au facut-o intotdeauna. Va trebui un efort, solicitam un efort din partea acestor spitale pentru specialitati precum Ortopedie, ORL, Urologie, Chirurgie si asa mai departe”, a aratat Vlad Voiculescu.

El a mai anuntat ca exista in prezent peste 1.600 de paturi la terapie intensiva, destinate pacientilor COVID-19 din Romania.

„Am vorbit despre cifrele celor internati la ATI. Vreau sa subliniez ca transportul pacientului critic pe distante mari este riscant. Aceasta nu este o solutie pe care sa o aplicam pausal, este o solutie doar acolo unde nu exista alternative. (…) Este extrem de important sa folosim la maximum baza materiala si resursa umana calificata acolo unde exista”, a afirmat duminica Vlad Voiculescu, intr-o o conferinta de presa.

El a mai spus ca una dintre prioritati este suplimentarea paturilor la spitale cu traditie in tratamentul bolilor cronice: Spitalul Fundeni, Institutul clinic Fundeni – cu un numar de 70 de paturi cu oxigen si 14 paturi de ATI, care sunt disponibile sau in pregatire, Institutul Oncologic Bucuresti – 5 paturi de terapie intensiva si 5 paturi pentru terapie acuta, disponibile.

Voiculescu a mentionat ca 35 de paturi cu oxigen sunt suplimentare la spitalul Colentina, 2 paturi de terapie intensiva la Spitalul Gerota si 16 paturi cu oxigen la Spitalul Coltea.

„Este, de asemenea, o crestere a numarului de paturi avizate in unitatile mobile, din curtile spitalelor, precum Nasta, Babes. Vorbim de o crestere de la 8 la 12 paturi la fiecare masina si despre cresterea la 45 a paturilor de terapie intensiva de la spitalul Pantelimon”, a adaugat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

El a anuntat ca, incepand de luni, vor fi 12 paturi in plus la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babes” din Bucuresti.

„Sunt peste 1.600 de paturi la terapie intensiva la momentul acesta destinate pacientilor COVID-19 in Romania. Vreau sa spun ca sunt doua recorduri astazi si anume numarul de pacienti infectati si numarul pacientilor la ATI. Cu greu se poate spune ca una dintre aceste cifrele sunt in responsabilitatea Ministerului Sanatatii. Vorbim despre cifre pe care sistemul medical nu le poate influenta, vorbim despre cifre care tin mai degraba de solidaritate si de responsabilitatea fiecaruia dintre noi. (…) Un apel cat se poate de clar, de sincer la responsabilitate fata de ceilalti. Este necesar si ca fiecare sa fie responsabil fata de sine si fata de cei apropiati. Daca ati contactat virusul raportati, daca aveti concentratia de oxigen sub 94 sau daca vi se pare ca duceti boala pe picioare, mergeti sa va vada cineva macar prin telemedicina”, a mai spus Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca foarte multi pacienti care sunt acum la terapie intensiva vin foarte tarziu la spital.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *